Schneller Versand von Qualitätsakkus für Werkzeug, Notebooks, Digitalkameras uvm. Jetzt günstig bestellen!

Apple erklärt, wie Sie von Android zum iPhone wechseln

WhatsApp waarschuwt gebruikers voor twee beveiligingslekken die in de chatapp zaten. De kwetsbaarheden zijn verholpen in de nieuwste updates.

WhatsApp waarschuwt voor twee kwetsbaarheden waardoor aanvallers op afstand code zouden kunnen uitvoeren. De beveiligingslekken zijn verholpen in recente versies van de app voor iOS en Android, vanaf versienummer 2.22.16.12.

Het eerste beveiligingslek kan zich volgens WhatsApp voordoen tijdens het videobellen. De tweede kwetsbaarheid treedt op bij het openen van een speciaal aangepast videobestand.

WhatsApp geeft verder geen details over beide lekken, die door eigen medewerkers zijn ontdekt. Volgens een woordvoerder zijn er 'geen aanwijzingen' dat de kwetsbaarheden al actief zijn misbruikt.

Checken welke versie je hebt
Gebruikers kunnen controleren welke versie van WhatsApp ze hebben door naar de instellingen te gaan en vervolgens naar Help. Bovenaan dat scherm staat het versienummer.

Spyware
In 2019 werden minstens 1400 WhatsApp-gebruikers, onder wie 'hoge ambtenaren overal ter wereld', gehackt met de Pegasus-spyware via een beveiligingslek in de chatapp. WhatsApp heeft vervolgens Pegasus-maker NSO Group aangeklaagd.

Neueste Nachrichten



Samsung microSD Pro Ultimate

Europas größter Softwarehersteller SAP hat einen neuen Chef für seine Geschäfte rund um Künstliche Intelligenz (KI) beim US-Softwareriesen Microsoft gefunden. .

Walter Sun übernehme zum 1. ...

Lees Meer >>